SponsorSponsor
  • Allieβ˜€οΈ Binge watching USEF Network when I can't sleepπŸ‘Œ #USEFNetwork Retweeted by USEFNetwork 12/22/2014 8:30:43 AM
  • USEF Network Liza Boyd & Brunello won their second straight USHJA Intl. Hunter Derby Championship in August. #2014USEFNe... https://t.co/fJSMvoHFki 12/21/2014 6:47:05 PM
  • USEF Network McLain Ward & HH Carlos Z jumped to the President's Cup win at WIHS, and onto the "Best of 2014" list. #201... https://t.co/Pk9KhEkVAI 12/20/2014 8:34:22 PM
  • USEF Network Anyone can become a WEG Gold medalist. Just follow Pete Kyle's 5 "Easy" Steps πŸ˜‰ - http://t.co/fHCLIJ6re6 12/19/2014 12:25:21 PM
  • USEF Network @jeennnyyyyy_ πŸ‘ - Good way to kill the time before the #GHM2015 is live 😊 12/19/2014 11:41:57 AM
  • USEF Network Buddy Brown & Finally Ours won the Grand Prix Hunter Derby at Del Mar International. A "Best of 2014" moment." https://t.co/qHFnEsrG6l 12/19/2014 11:37:34 AM
  • USEF Network George says "no pussy paws." 😺🐎 #GHM2015 starts Dec.30th. https://t.co/eXDQ7j5GEA 12/18/2014 8:40:52 PM
  • USEF Network The Saddle Seat Equitation World Cup came back to the U.S. in 2014, and the home team swept Gold. #2014USEF... https://t.co/LeUihDR2QX 12/18/2014 3:47:18 PM
  • USEF Network @FlyOnOver Great list, Thanks for including us! πŸ‘ @determinedequin @MyBarnChild @bigamdiet @legalEq πŸ‘ 12/18/2014 3:37:23 PM
  • Tracy I featured my fave twitter accounts on the blog: http://t.co/DWNgIpZ99v @determinedequin @MyBarnChild @bigamdiet @USEFNetwork @legalEq Retweeted by USEFNetwork 12/18/2014 3:21:38 PM

News

Weber Leads USEF National Four-in-Hand Championship Set at Live Oak International Following Dressage Phase

RELEASE: March 20, 2014
AUTHOR/ADMINISTRATOR: Kathleen Landwehr

Chester Weber (Picsofyou.com)
Chester Weber (Picsofyou.com)
Ocala, Fla
. – A foggy morning gave way to a sunny afternoon at Live Oak International as the three competitors in the USEF National Four-in-Hand Championship sponsored by Ariat entered the John Deere Arena to perform their dressage test. The championship also serves as the USEF Selection Trial for the 2014 Alltech FEI World Equestrian Games. Held in conjunction with the FEI Four-in-Hand division sponsored by Seminole Wellness, Chester Weber currently sits atop the leaderboard following the dressage phase with a score of 35.02.

Weber (Ocala, Fla.) performed his signature lovely dressage test with his and Jane Clark’s team of Royal Dutch Warmblood geldings to earn the winning score. He guided his team expertly throughout the test, highlighted by great trot work and circles. After winning at the Kingdom of the Sun CDE last month, Weber aims to maintain his winning streak and claim his eleventh USEF National Four-in-Hand Championship title.

“I drove a really experienced team here and I couldn’t be more pleased with the horses,” stated Weber. “They are in really good form showing they are headed in the right direction towards Normandy, our goal for this summer. It’s always a bit of a challenge to be involved with the organization of an event and to compete here, but I was really pleased with the horses and how they showed up today.”

Misdee Wrigley-Miller (Lakewood Ranch, Fla.) lies in second place after scoring 51.97 with her team of Dutch Warmblood geldings. She performed a smooth, fluid test to sit in the Reserve Champion position. With a win at Sunshine State CDE and a third-place finish at the Kingdom of the Sun CDE earlier this year, Wrigley-Miller seems to be on track for another top performance.

Casey Zubek (Manhattan, Ill.) holds the third-place position after earning a score of 58.57. He and his team of Dutch Warmblood geldings executed a nice test highlighted by a solid reinback. Zubek hopes to improve after earning a second-place finish at the Kingdom of the Sun CDE.

Championship competition resumes Saturday with the marathon phase beginning at 9:00am ET. The championship title will be decided Sunday following the cones phase beginning at 9:00am ET.

Anyone interested can watch the marathon and cones phases live on the USEF Network presented by SmartPak. USEFNetwork.com will be live streaming the driving marathon and cones phases on Saturday and Sunday beginning at 9:00am ET. Live Oak International also hosts a CSI 2* jumping competition and USEF Network coverage will include jumper classes on Saturday at 2:00pm ET and Sunday at 2:30pm ET.

In addition to the USEF National Four-in-Hand Championship, the FEI Single Horse division serves as the Selection Trial for the 2014 FEI World Driving Championships for Singles in Izsak, Hungary being held September 25-28. Suzy Stafford (Wilmington, Del.) sits a atop the FEI Single Horse division leaderboard after scoring 41.09.

For more information about Live Oak International, visit http://liveoakinternational.com/.

Follow the U.S. Driving Team here.

News

Competitions