SponsorSponsor
  • Allieβ˜€οΈ Binge watching USEF Network when I can't sleepπŸ‘Œ #USEFNetwork Retweeted by USEFNetwork 12/22/2014 8:30:43 AM
  • USEF Network Liza Boyd & Brunello won their second straight USHJA Intl. Hunter Derby Championship in August. #2014USEFNe... https://t.co/fJSMvoHFki 12/21/2014 6:47:05 PM
  • USEF Network McLain Ward & HH Carlos Z jumped to the President's Cup win at WIHS, and onto the "Best of 2014" list. #201... https://t.co/Pk9KhEkVAI 12/20/2014 8:34:22 PM
  • USEF Network Anyone can become a WEG Gold medalist. Just follow Pete Kyle's 5 "Easy" Steps πŸ˜‰ - http://t.co/fHCLIJ6re6 12/19/2014 12:25:21 PM
  • USEF Network @jeennnyyyyy_ πŸ‘ - Good way to kill the time before the #GHM2015 is live 😊 12/19/2014 11:41:57 AM
  • USEF Network Buddy Brown & Finally Ours won the Grand Prix Hunter Derby at Del Mar International. A "Best of 2014" moment." https://t.co/qHFnEsrG6l 12/19/2014 11:37:34 AM
  • USEF Network George says "no pussy paws." 😺🐎 #GHM2015 starts Dec.30th. https://t.co/eXDQ7j5GEA 12/18/2014 8:40:52 PM
  • USEF Network The Saddle Seat Equitation World Cup came back to the U.S. in 2014, and the home team swept Gold. #2014USEF... https://t.co/LeUihDR2QX 12/18/2014 3:47:18 PM
  • USEF Network @FlyOnOver Great list, Thanks for including us! πŸ‘ @determinedequin @MyBarnChild @bigamdiet @legalEq πŸ‘ 12/18/2014 3:37:23 PM
  • Tracy I featured my fave twitter accounts on the blog: http://t.co/DWNgIpZ99v @determinedequin @MyBarnChild @bigamdiet @USEFNetwork @legalEq Retweeted by USEFNetwork 12/18/2014 3:21:38 PM

News

Juniors Rule the Day and Night Saturday at Devon

RELEASE: May 26, 2013
AUTHOR/ADMINISTRATOR: Veronica J. Finkelstein and Mimi Killian

Tori Colvin and Don Juan (The Book Llc.)
Tori Colvin and Don Juan (The Book Llc.)
Devon, PA
- Everywhere you looked, riders under the age of 18, known as "juniors," were collecting ribbons Saturday at Devon.  The morning kicked off with handy hunter classes.  Like all junior hunter classes at Devon the horses in this division were divided into different sections.  The first division is by height.  Large hunters are 16 hands and over and small hunters are under 16 hands.  The second division is by age, with competitors 15 and under in a separate section from those who are ages 16 and 17.

Saturday's classes were handy hunter classes.  In a handy class, the course diverges from the more straightforward path seen in typical hunter classes.  The horses tackle a series of jumps that require tighter turns and more ingenuity.  These classes really allow the horse to shine and showcase a horse with a lot of "scope" or athletic ability.

Lillie Keenan was hard to beat in the older small junior handy class.  She took home first on Chromeo and second on Parkland.  Picking up third was veteran competitor Lyle piloted by Taylor Sutton.  If Lillie was the queen of the olders, Tori Colvin was the queen of the juniors.  She rode to first place in the small junior handy class with Betsee Parker's Ovation and second with Parker's Canadian Blue.  The yellow ribbon went to Genuine ridden by Lili Hymowitz.

In the older large junior handy class, Lillie's mount again jogged on top.  This time, the blue ribbon went to Walk the Line with Capstone, ridden by Sydney Shulman, in second.  Third place was awarded to another of Lillie's mounts, Donato.  Not to be bested, Tori was back for more winning in the younger large junior handy class.  She was first on Parker's Inclusive and second on Parker's Way Cool.  Maddie Darst finished third on Lightning Z.  When all was said and done, Tori and Lillie ruled the day with Tori taking Best Child Rider on a Horse, and Lillie's mount, Walk the Line, taking Grand Junior Hunter Champion.

Moving into the evening's Show Jumping Hall of Fame Classic, the Junior Jumpers did not disappoint with some truly exciting rides. At the end of the day, Tori Colvin clinched her reign as as Devon's top Junior Jumper for the second year in a row taking the Junior Jumper Championship on Don Juan, and Leading Junior Jumper Rider. Gabrielle Bausano took second on Ubico H, with Kalvin Dobbs coming in third on Winde.Moving into the evening's Show Jumping Hall of Fame Classic, the Junior Jumpers did not disappoint with some truly exciting rides. At the end of the day, Tori Colvin clinched her reign as as Devon's top Junior Jumper for the second year in a row taking the Junior Jumper Championship on Don Juan, and Leading Junior Jumper Rider. Gabrielle Bausano took second on Ubico H, with Kalvin Dobbs coming in third on Winde.

News

Competitions